Nieuws

TOKYO -Kawasaki Heavy Industries heeft een eerste H145//BK117 D-3 helikopter (D-3) verkocht aan een buitenlandse klant, NMB-Minebea Thai Ltd uit Thailand die het toestel vanaf maart 2022 in wil gaan zetten voor het personeelsvervoer.

Deze D-3 is een verbeterde versie van de tot op heden leverbare BK117 D-2 waarvan de grote cabine en vlakke laadvloer werden overgenomen evenals de vijfbladige rotor en de grote de achterdeuren. Ook de verbeterde hover mogelijkheden op grote hoogte verhuisden mee naar de D-3 Vergeleken met de D-2 versie kan de nieuwe variant tot 150 kg nuttige lading mee nemen bij een hoger MTOW van 3.800 kg. Ook wordt zijn de onderhoudsintervallen langer.

De D-3 biedt plaats aan 10-12 inzittenden en kan tot 740 km overbruggen bij een maximale kruissnelheid van 267 km/h.

Van de in 1983 geïntroduceerde BK117/EC145/H145 zijn meer dan 1.600 eenheden verkocht waaronder 179 bij Kawasaki in licentie gebouwde varianten. De D-3 werd midden juni 2020 ook besteld door de Japanse nationale politie die in 2022 twee toestellen tegemoet kan zien.

Kort daarna werd ook een BK117 C-2 besteld door de Japanse Mizuho Leasing Company, Limited. Deze zal de helikopter na levering verhuren aan Tohoku Air Service, Inc voor de controle van hoogspanningskabels en eventuele Emergency Medical Services.

De C-2 variant heeft een MTOW van 3.585 kg en kan tot elf inzittende bij een kruissnelheid van 246 km/h over 675 km vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.