Nieuws


NEW DELHI – Boeing heeft de leveringen van AH-64E Apache en CH-47F(I) Chinook aan India voltooid. Dat land besteld in september 2015 vijftien CH-47F(I) Chinook transporthelikopters en 22 Apacheaanvalshelikopters.

De vijf laatste Apaches werd overgedragen op Air Force Station Hindan.

Eerder dit jaar werden tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan India nog eens zes nog te leveren Apaches besteld.

India levert via de Tata Boeing Aerospace Limited (TBAL) joint venture al langer Apache rompen voor Amerikaanse en internationale klanten. Andere industriele Indiase partners als ata Advanced Systems en Dynamatic Technologies leveren componenten voor de Chinooks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.