Nieuws

BRISBANE – Airbus Helicopters mikt op een order voor de Australische Special Forces die op zoek zijn naar een snel inzetbare multi-role helikopter in de gewichtsklasse tot vier ton.

Om hier een voet tussen de deur te krijgen heeft de fabrikant in het kader van het De vervangingsorder is onderdeel van het LAND 2097 Phase 4 project Team Nightjar opgericht. Het is een consortium waaraan wordt deelgenomen door twintig Australische bedrijven. Gezamenlijk willen ze de tweemotorige H145M aanbieden.

Volgens het (naar de kleinste roofvogel van Australië vernoemde) team kan de H145M prima aansluiten bij de taken van de MRH90 Taipan. Ook kan de helikopter door haar compacte maten snel met Australische C-17A Globemasters van A naar B worden vervoerd

Airbus verkocht tot op heden meer dan 1.400 H145 varianten met meer dan 4,9 miljoen opgetekende vlieguren waarbij de op militaire leest geschoeide H145M inmiddels besteld is door Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Servie en Thailand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.