Nieuws

MOSKOU – Op het Ilyushin Aviation Complex wordt het prototype van het eerste Ilyushin IL-114-300 turboprop vliegtuig klaargemaakt voor een eerste testvlucht in september 2020. Dit melden Russische media.

Het prototype werd eind december 2019 al in speciale ‘testkleuren’ gespoten. De hiervoor gebuikte coating zal tijdens toekomstige testvluchten beproefd worden op weer bestendigheid, sterkte en elasticiteit.


In de aanloop naar de eerste vlucht wordt gelijktijdig bij VASO, Aviastar SP en Sokol gewerkt aan onderdelen voor nog eens twee prototypes die bij MiG in Lukhovitsy zullen worden geassembleerd. Gemikt wordt op certificatie in 2022 gevolgd door serieproductie van het nieuwe regionale verkeersvliegtuig in 2023.

De IL-114-300 moet plaats gaan bieden aan 68 passagiers waarbij de stoelen in een 2×2 opstelling zullen worden geplaatst. Deze stoelen moeten ergonomisch gevormd zijn. Daarnaast moet er sprake zijn van optimale verlichting en airconditioning.

Het toestel krijgt een vliegbereik van 4.800 km en kan tot 64 passagiers vervoeren. Daarbij moet het kunnen landen op en starten vanaf onverharde banen en inzetbaar zijn bij temperaturen liggend tussen -50 en +45 graden Celsius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.