Nieuws

BEJA– De Portugese maatschappij Hi Fly heeft vrijwel alle stoelen van het hoofd- en bovendek van hun A380 verwijderd. Op deze manier is een tijdelijke vrachtcabine ontstaan die wordt gebruikt voor het vervoer van (medische) hulpgoederen.

In combinatie met de reguliere vrachtmogelijkheden, kan nu met de A380 tot zestig ton vracht worden vervoerd. Hiervoor is 300 kubieke meter vrachtruimte beschikbaar.

Het toestel (de 9H-MIP) legde tussen 14 en 18 mei al in 33:45 uur 31.047 km af met stops in het Chinese Tianjin en Santo Domingo in de Dominicaanse republiek om mensen te evacueren en hulpgoederen op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.