Nieuws

LITH – Een Apache AH-64D gevechtshelikopter van het Defensie Helikopter Commando (DHC) heeft maandag (6 juli) vanwege een brandlucht een voorzorglanding gemaakt bij Lith in de gemeente Oss.

Een technisch team van het DHC is ter plaatse gegaan om nader onderzoek uit te gaan voeren. Het team heeft het probleem inmiddels opgelost waarna de Apache weer ‘huiswaarts’ kon keren.

Op 18 juni moest een andere Apache een voorzorgslanding maken in de gemeente Altena. Dat toestel kon na te zijn nagekeken door de technische dienst weer op eigen kracht huiswaarts keren.

F-16 Schiphol
Op 10 juni maakte een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht uit voorzorg op Schiphol landde. Dat toestel is na controle op 12 juni weer teruggekeerd naar Vliegbasis Leeuwarden.

De vlieger van 322 Squadron besloot woensdag na een zogenoemde birdhit geen risico’s te nemen en maakte conform de noodprocedures een voorzorgslanding op de Amsterdamse luchthaven. De F-16 is veilig aan de grond gezet.

Ook een Chinook transporthelikopter die op 10 juni een voorzorgslanding maakte, is weer terug naar de vliegbasis. De technische crew kon ter plekke reparatie uitvoeren.

Foto’: MediaCentrum Defensie/Vliegbasis Leeuwarden.

2 reacties op “Video: Gestrande AH-64D Apache weer thuis

  1. Ruud Vos schreef:

    Typo aan het einde van een werkweek.
    Aangepast en dank.

  2. L Huizer schreef:

    Hallo, ik lees voorzorgladingen. Voorzorglanding is de goede benaming denk ik.