Nieuws

MIRABEL  – De EDIC Horizon International Flight Academy uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft de eerste duizend uur ‘volgevlogen’ met de eenmotorige 505 Jet Ranger X

EDIC bestelde in november tijdens de  Dubai Airshow 2019 twaalf helikopters van dit type die tussen december van dat jaar en april 2020 geleverd werden.
In mei 2019  werden al  twee Bell 429 Global Rangers besteld voor opleidingsdoeleinden.

De op Al Ain International Airport gevestigde helikopteropleider wilde met de een- en  tweemotorige helikopters haar trainingsaanbod verder uitbreiden. Beide Global Rangers worden onder meer ingezet binnen het ATP gedeelte van de opleiding en het leren uitvoeren van speciale missies.

EDIC bood al opleidingen aan met de Bell 206 JetRanger en 407 GX en maakt daarbij tevens gebruik van FNPT II procedure trainers.

De eerste student die bij EDIC zijn CPL in de 505 behaalde  was Sjeik Zayed bin Hamad bin Hamdan bin Mohammed Al Nahyan.

De helikopter heeft een 504 pk sterke Turbomeca Arrius 2R turboshaft met FADEC waarmee kruissnelheden van meer dan 125 kts (232 + km/h) mogelijk zijn. bijh een maximale vliegduur van 3,5 uur en een vliegbereik van meer dan 380 nm (667+ km). In geval van motorstoring moet een geavanceerd rotorsysteem autorotaties nog veiliger laten verlopen.