Nieuws

ORLANDO. – Lockheed Martin, het F-35 Joint Program Office en de U.S. Air Force zijn er in geslaagd tijdens een simulatorsessie een F-35, F-22, F-16 en E3 Sentry met elkaar te laten communiceren tijdens een zogenoemde F-35 Distributed Mission Training (DMT)

De acceptatietest vond onlangs plaats op Nellis AFB, Nevada waarbij werd aangetekend dat ook F-15s binnen deze virtuele omgeving aan missies kunnen deelnemen.

In eerste instantie konden in F-35 simulators tot vier piloten deelnemen aan een DMT, maar dat aantal is nu aanmerkelijk uitgebreid zodat ook gevechtsvliegtuigen van de 4e en 5e generatie kunnen ‘aanhaken’.

Het DMT zal naar verwachting wereldwijd worden uitgerold waar de Amerikaanse marinebases NAS Lemoore een dit jaar zal worden gekoppeld aan het p[ Nellis AFB aanwezige systeem.