Nieuws

TEL AVIV – Israel Aerospace Industries (IAI) en IAI dochter ELTA Systems gaat samen met Iron Drone het Drone Guard Counter-Drone System verder uitbreiden.

Met het door IAI dochter ELTA Systems ontwikkelde Drone Guard Counter-Drone System kunnen meerdere drones gelijktijdig op een afstand van 2 tot 20 km worden herkend met behulp van een geavanceerde radar, een Electro Optical (EO) systeem en een Communication Intelligence (COMINT) systeem voor de classificatie van het waargenomen luchtvaartuig.

Bijzonder is de mogelijkheid van het systeem om de besturing van drones over te nemen om deze te laten landen of neer te laten storten teneinde de ‘dreiging te neutraliseren’. Ook kunnen  vluchtpatronen worden herkend waarop kan worden ingebroken zodat de drone (of zelfs drone-zwermen) van een vliegveld kan worden weggeleid.
Daarbij kan een door Iron Drone ontwikkelde  ‘interceptor drone’ andere drones na opsporing onderscheppen en uitschakelen.

Volgens IAI zijn meer dan honderd Drone Guard systemen verkocht en hebben deze inmiddels hun waarde al bewezen tijdens de G20 top in Argentinië.
Het systeem werd onder meer aangeboden aan de De Britse luchthaven Gatwick die in december 2018 kampte met vluchtuitval door rondcirkelende drones waardoor tienduizenden reizigers de strandden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.