Nieuws

EINDHOVEN – Na een Europees verblijf van negen maanden keren 77 helikopters van de 3rd Combat Aviation Brigade terug naar Hunter Army Airfield, Georgia, USA.

In het kader van de operatie  ‘Atlantic Resolve’, komen sinds 2014 Amerikaanse brigades voor negen maanden naar Europa. Al het materiaal (tanks, vrachtwagens, helicopters) komt en gaat per schip. Vanaf begin juli maken de helikopters in groepjes hun terugkeer.

De Verenigde Staten hebben Nederland om zogenaamde ‘Host Nation Support’ gevraagd bij het verplaatsen van militair materieel vanuit het Oosten van Europa naar de Rotterdamse haven, om het hier op een schip te laden. Het grootste deel van het materieel gaat met civiel transport over de weg naar Rotterdam. De 77 helikopters vliegen via vliegbasis Eindhoven naar Rotterdam.

Na aankomst worden de helikopters klaargemaakt voor zeetransport.  De eenheid bestaat uit 77 helikopters van het type UH-60 Black Hawk, CH-47 Chinook en AH-64 Apache. Daarnaast verplaatst de Amerikaanse eenheid ongeveer 1800 voertuigen en containers terug naar huis.

Foto’s: Joris van Boven.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.