Nieuws

GETAFE – Airbus heeft via Twitter beelden gedeeld van taxiproeven van de eerste van zeven voor België bestemde A400M Atlas transportvliegtuigen.

Begin juni 2020 werden de motoren voor het eerst opgestart.

Begin juni 2020 werden de motoren voor het eerst opgestart.

Het toestel werd begin mei 2020 (na gespoten te zijn bij Airbus) naar de flight line gereden voor de binnenkort te starten vliegtests.

Samen met een A400M voor Luxemburg die op 13 april 2020 voor het eerst vloog, zullen deze toestellen bij 15 Wing op Melsbroek/Brussel de plaats gaan innemen van de Herculessen.

Foto’s hieronder: Belgian Air Force. Start assemblage in juni 2019.

4 reacties op “Video: Eerste taxiproeven Belgische A400M

 1. Frans EEKHOUT schreef:

  Proficiat België, jullie kopen nu eens een Europees product en nog wel de Airbus A400M, nu Nederland nog die met Amerikaanse Hercules toestellen vliegt. Als de Kon. Luchtmacht óók de A400M, naast de A330 MRTT koopt, dan kan men samen met de zuiderburen een groep vormen die op militair luchtvracht transport doelmatiger kan werken dan nu / straks met twee totaal verschillende cargo vliegtuigen. België geeft het goede voorbeeld, nu de Hollanders nog…

 2. Jeroen . schreef:

  Voorlopig blijven de C130’s nog tot 2030 bij de KLu vliegen. Daarna zou men via een samenwerking gebruik gaan maken van de Duitse A400M’s .

 3. Frans EEKHOUT schreef:

  Dat wordt dus nog een paar nachtjes, pardon jaartjes wachten Jeroen of men de C 130 J of A400M kiest… Wat is trouwens het beste toestel vraag ik mij af ?

 4. Larry Bettington schreef:

  C130 is een verouderd model. Als men het materiaal van tegenwoordig bekijkt en waar dit naar toe moet, zou ik eerder opteren voor de A400M.
  Nederland vliegt trouwens ook met de C17. Deze staan gestationeerd op Papa AB (Hongarije). Nederland huurt hier een stuk capaciteit. Net zoals andere landen die regelmatig een grotere capaciteit nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.