Nieuws

MOSKOU – Bij het Russische VM Myasishcheva worden momenteel testvluchten uitgevoerd met een ingrijpend gemoderniseerde An-140-100. Na onder meer aanpassingen aan het airframe en de boordsystemen kan de tweemotorige turboprop na uitvoerige tests binnenkort worden ingezet voor luchtfotografie.

Myasishcheva installeerde met het oog hierop speciale speciale hoge resolutie foto-apparatuur die gedetailleerde cartografische luchtfotografie mogelijk maakt.

Met behulp van deze apparatuur wil men terreininformatie verzamelen en deze bruikbaar maken voor elektronische en digitale kaarten. Ook kunnen deze dat worden gebruikt voor het samenstellen van driedimensionale modellen van het aardoppervlak en de bodem.

Bij Myasishcheva werd ook de M-55 Geophysics ontwikkeld waarmee op grote hoogte wetenschappelijke waarnemingen worden gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.