Nieuws

 

NORTH ISLAND – Het Amerikaanse Fleet Logistics Multi-Mission Squadron (VRM) 30 van de U.S. Navy heeft op Naval Air Station North Island de eerste van achttien CMV-22Bs in ontvangst genomen. De betreffende tiltrotor werd in februari 2020 door Bell-Boeing overgedragen aan de U.S. Navy.

De  levering vormde destijds onderdeel van een contract voor  39 CMV-22Bs voor de U.S. Navy, veertien voor het U.S Marine Corps, een voor de U.S. Air Force en vier  door Japan bestelde MV-22Bs.

Bell-Boeing heeft de V-22 extra brandstofcapaciteit gegeven, zodat het vliegbereik toenam van 860 nm (1.593 km) naar 1.150nm ( 2.130 km).  Ook werden de communicatiesystemen aan boord van de tiltrotor verbeterd .

Het is de bedoeling dat de CMV-22B’s de Northrop Grumman C-2 Greyhounds van de Amerikaanse marine gaan vervangen. Met de Ospreys zullen vanaf vliegdekschepen  tijdens COD-missies (Carrier Onboard Delivery) militairen worden vervoerd. Ook kunnen er dankzij een nuttige lading van 2.750 kg ook (motor)onderdelen van de F-35 Lightning II mee worden vervoerd.

Testpiloten van de Bell-Boeing vlogen op   21 januari 2020 voor het eerst met deze CMV-22B , een langeafstandsversie van de bekende V-22 tiltrotor. Met de bouw ervan werd in juli 2018 een begin gemaakt.

1 reactie op “Video: Eerste CMV-22B Osprey bij U.S. Navy

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Kan dit type ook in de lucht worden bijgetankt en zijn vliegbereik vergroten, dan heeft dat vele voordelen vooral bij COD versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.