Nieuws

LE LOROUX BOTTERAU – De Antwerpse vliegopleider EuroPilot Center (EPC) heeft bij de Franse simulatorbouwer Alsim een geavanceerde ALX simulator besteld. Deze zal in Antwerpen worden geïnstalleerd en ‘gevoed worden’ via zonne-energie.

EPC gaat de ALX inzetten gedurende de zesde fase van het geïntegreerde Integrated Airline Career Program. Binnen deze fae woden studenten gedurende twee tot drie weken opgeleid in een luchtvaartmaatschappij omgeving conform EASA APS/MCC eisen ter voorbereiding op een Type Rating.

De ALX FNPTII MCC simulator voldoet aan deze eisen en kan binnen vier klassen worden ingezet: eenmotorig, tweemotorig (inclusief twin turbine) en twinjet (Boeing 737, Airbus A320). De Alsim simulator is daarnaast goedgekeurd voor ATPL, CPL/MCC en JOC trainingen.

EPC is tegenwoordig onderdeel van de International Pilot Center Alliance (ICPA) met vestigingen in Antwerpen en het Amerikaanse Palm Springs. De vliegopleider klopte ook in 2019 aan bij Alsim om er een AL42 FSTD te bestellen.