Nieuws

KARACHI – De Airbus A320-200 van Pakistan International Airlines (PIA) die vrijdag (22 mei) kort voor de landing rond 14:40 u verongelukte, maakte een doorstart na een onbedoelde buiklanding.

Niet lang daarna vielen na de go around tijdens de eindnadering beide motoren uit waarna de Airbus verongelukte.

Het toestel voerde onder nummer PK-8303 een binnenlandse vlucht uit van Lahore naar Karachi-Jinnah International Airport (KHI). Aan boord van het toestel bevonden zich 91 passagiers en 8 bemanningsleden. Zeker twee inzittenden hebben de crash overleefd volgens de Pakistaanse luchtvaartautoriteiten.

Bewakingscamera’s toonden kort voor het moment van de crash hoe de Airbus (AP-BLD) op ruim 1.360 m voor de baandremperl neerstortte in Model Coloney. een dichtbevolkt woonwijk in Akrachi met veel hoogbouw. Daarbij werden zeker 25 gebouwen beschadigd. Op de grond waren, voor zover bekend, geen doden te betreuren. Wel raakten vier mensen gewond.

Op door vliegtuigspotters op Twitter geposte foto’s was al te zien dat het toestel met ingetrokken landingsgestel aan de tweede eind nadering was begonnen. Volgens hen maakte het toestel een doorstart na een eerste mistlukte buiklanding.

Foto: via youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.