Nieuws

VICTORVILLE – Virgin’s dochterbedrijf Orbit heeft maandag (25 mei) een eerste   lancering uitgevoerd. Daarbij werd de ruim 21 m lange tweetraps LauncherOne raket op FL350 (10.668 m) losgekoppeld van de Boeing 747 ‘Cosmic Girl’.

Hoewel dit ontkoppelen rond 15:45 u (lokale tijd) probleemloos verliep en de eerste trap van de raket normaal functioneerde, werd de missie kort daarna afgeblazen vanwege een storing in de raketmotor van de eerste trap in LauncherOne.

 

Een eerdere poging werd zondag (24 mei) afgeblazen vanwege problemen met een van de sensoren aan boord van de raket.

De eerste echte lancering volgde op het droppen van een dummyraket op 11 juli 2019. Na verwachting zal binnenkort een eerste lancering van de raket plaats vinden waarmee ladingen tot 400 kg in een lage baan om de aarde worden gebracht.

 

 

Tekst gaat verder onder de video.

Virgin Orbit voerde op 19 november 2018 een eerste testvlucht uit met  de Boeing 747 ‘Cosmic Girl’ die zal worden ingezet voor het lanceren van deze draagraketten.

Tijdens deze 1:20 uur durende vlucht werd een   LauncherOne raket onder een uitgefaseerde 747 vervoerd die door Virgin Orbit wordt gebruikt voor testdoeleinden. Virgin maakte daarbij handig  gebruik van het vijfde motorophangpunt onder de linkervleugel van de Boeing 747.

Virgin gaat vanaf 2020 in opdracht van  het Duitse ExoLaunch kleine satellieten de ruimte in sturen met behulp van de LauncherOne.

 

Naast Virgin is ook het Amerikaanse  Stratolaunch in de weer met eens voor draagraketten is ontwikkeld lanceervliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.