Nieuws

BELFAST – Bombardier Aerospace verwacht geen grote gevolgen na de grote brand die zondagavond (24) mei rond 20:45 u uitbrak in de Noord Ierse productiefaciliteit van Spirit Aero Systems op Belfast Queen’s Island.

In de fabriek worden rompen, staartsecties en motorinlaten gemaakt voor onder meer Bombardier Global zakenjets, Airbus A220 verkeersvliegtuigen en CRJ regionale verkeersvliegtuigen.

Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak in een deel van het machinepark en veroorzaakte de nodige schade aan het dak. De brand werd bestreden door onder meer vijftig brandweerlieden die rond 23:00 uur het sein brand meester gaven. Bij de brand raakte niemand gewond. Evenmin werden in aanbouw zijnde vliegtuigonderdelen beschadigd

Spirit Aerossystems nam in 2019 een groot aantal productievestigingen van Bombardier over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.