Nieuws

ROME – Het Italiaanse ministerie van defensie heeft Piaggio Aero opdracht gegeven om voor een periode van negen jaar de bij meerdere krijgsmachtonderdelen vliegende P180 Avanti’s te onderhouden. Met de opdracht is een bedrag van 125 miljoen Euro gemoeid.

In december 2019 besloot de Italiaanse overheid al Piaggio Aero een opdracht te gunnen voor de bouw van negen P.180 Avanti EVO turbopropvliegtuigen die uiterlijk in 2024 geleverd moeten zijn.

Vijf vliegtuigen moeten in passagiers/ambulance uitvoering worden geleverd. De overige vier zullen worden ingezet als meetvliegtuig om de werken van de Italiaanse ILS, VOR, communicatiesystemen en civiel radarsystemen te testen.

Kort voor de Kerstdagen 2019 werd de onderneming ook een onderhoudscontract gegund waardoor gedurende negen jaar 55 Honeywell L-714 turboshaftmotoren mogen worden onderhouden die Italiaanse CH-47F Chinooks aandrijven.

Eind juni 2019 kreeg de fabrikant al opdracht voor de bouw van tien nieuwe P180 EVOs en de modernisering van negentien P180s in overheidsdienst.

Ook werden toen voor de Italiaanse krijgsmacht vier P.1HH HammerHead UAVs en twee bijbehorende grondstations worden aangeschaft. Met de order is een bedrag van 700 miljoen Euro gemoeid. De opdracht hing al sinds mei ‘in de lucht’.

In november 2019 plaatste een civiel bedrijf een order voor tien EVO’s

Volgens de curator van het noodlijdende concern zijn de Italiaanse overheidsbesluiten een goede stap in de richting van de voorgenomen verkoop van het merk als een geheel omdat er momenteel voor 640 miljoen Euro aan opdrachten voor Piaggio Aero uitstaat. Daarop kan tot 29 mei 2020 geboden worden.

Foto: Piaggio Aero/Damascelli.

1 reactie op “Opnieuw Italiaanse overheidsinvestering Piaggio Aero

  1. Everaert Freddy schreef:

    Zeer mooi , intersant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.