Nieuws

LONDEN – Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft donderdag (21 mei) aangekondigd dat het vanaf maandag 15 juni een beperkt aantal vluchten gaat hervatten.

Vluchten worden weer uitgevoerd vanaf de Britse luchthavens London Gatwick, Bristol, Birmingham, Liverpool, Newcastle, Edinburgh, Glasgow, Inverness, Belfast, en Isle of Man. Daarnaast worden vluchten hervat in Frankrijk van de luchthavens Nice, Parijs Charles de Gaulle, Toulouse, Bordeaux, Nantes, Lyon en Lille en van Genève in Zwitserland, Lissabon in Portugal en Barcelona in Spanje.  

In eerste instantie vinden vluchten voornamelijk plaats op binnenlandse routes en een aantal internationale routes. De luchtvaartmaatschappij verwacht het vliegschema te intensiveren wanneer de vraag van klanten blijft toenemen en de maatregelen worden versoepeld.

Tijdens de lockdown is de vloot van easyJet gereedgehouden zodat de luchtvaartmaatschappij op het juiste moment de vluchten snel kan hervatten.  

Een nieuwe reeks aanvullende maatregelen wordt ingevoerd om de gezondheid en het welzijn van zowel passagiers als personeel aan boord te waarborgen. De maatregelen houden onder andere in dat vliegtuigen extra zullen worden schoongemaakt en gedesinfecteerd en dat het dragen van mondkapjes voor zowel grond- als cabinepersoneel als passagiers verplicht wordt. Ook wordt er op de korte afstandsvluchten geen voedsel geserveerd.                                         

De maatregelen zijn in overleg met de luchtvaartautoriteiten, de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO en het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, EASA, geïmplementeerd. Ook zijn de maatregelen in overeenstemming met zowel de relevante nationale autoriteiten als mede het medisch advies van de bedrijfsarts van de luchtvaartmaatschappij.

De luchtvaartmaatschappij heeft vandaag ook een video gepubliceerd waarin de nieuwe maatregelen voor het welzijn van passagiers worden toegelicht. De video is via de volgende link te bekijken: https://vimeo.com/420797408/e0c5ccb978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.