Nieuws
Foto: Condor/_Jan_Kornas

HANNOVER – De Duitse vakantievlieger Condor bouwt nog eens acht Boeing 767-300ERs om voor het vervoeren van vracht in de cabine. Daardoor zijn binnenkort totaal twaalf van de zeventien Condor 767s geschikt voor deze tijdelijke taken.

Met het oog op de nieuwe taken worden de stoelen uit de cabines gehaald om plaats te kunnen maken voor ‘vloervracht’. Eind april werd in opdracht van Volkswagen een lading mondkapjes en andere medisch noodzakelijke goederen opgehaald in Peking.

Condor kreeg eind april van onder meer de Duitse deelstaat Hessen een lening toegezegd van 450 miljoen Euro om te kunnen overleven nadat de luchtvaartmaatschappij tijdens vierhonderd repatriëringsvluchten naar eigen zeggen bijna 78.000 passagiers, drie honden en evenveel katten had opgehaald van 48 bestemmingen in 34 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.