Nieuws

LELYSTAD – HeliCentre heeft een geavanceerde Entrol H135 FNPT III/MCC simulator in gebruik genomen op Lelystad Airport (EHLE).

De in Spanje gebouwde simulator is een exacte replica van een Airbus EC135 P2+helikopter en onder meer uitgerust met dubbel uitgevoerde Garmin GTN 750 avionica en een vibratiesysteem.

Tevens wordt gebruik gemaakt van zes projectoren waarbij voor de uitermate realistische beeldpresentatie kan worden kan worden teruggevallen op een hoge resolutie terreindatabase met gedetailleerde satellietbeelden. Daarnaast kunnen missiescenario’s en helikopterlandingsplekken ziekenhuizen worden getoond.

HeliCentre is voornemens de EASA gecertificeerde simulator later dit jaar na een aantal upgrades op FTD 3 niveau te laten certificeren.

De vliegopleider is een erkende ATO waar een- en tweemotorige helikopteropleidingen (van privépiloot tot instructeur en helikopter examinator) worden gegeven en Instrument Ratings worden aangeboden. HeliCentre is tevens de enige door het Nederlandse ministerie van defensie geaccrediteerde helikoptervliegopleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.