Nieuws
Customs and Border Protection Multi Enforcement Aircraft patrol the sky over the United States. Photo by Alex Zamora

WICHITA – De Amerikaanse U.S. Customs and Border Protection (CBP) Air en Marine Operations (AMO) heeft bij Textron twee extra Beechcraft King Air 350CER turboprops besteld. De dienst beschikt al over 23 King Airs.

De vliegtuigen zullen bij de Sierra Nevada Corporation worden aangepast om als Multi-role Enforcement Aircraft (MEA) dienst te kunnen gaan doen. In die rol zullen beide King Airs worden ingezet voor de bescherming van de Amerikaanse binnengrenzen en maritieme handhavingsmissies. Met het oog daarop worden zowel passieve als actieve sensoren ingebouwd en zal via satellietcommunicatie contact worden gehouden met grondstations. De vliegtuigen kunnen daardoor onder meer illegale grensoverschrijdingen waarnemen en air-to-air intercepties uitvoeren.

Doordat de King Airs van het type Extend Range zijn, kunnen er ook middellange maritieme patrouilles worden gevlogen. De bemanning bestaat uit twee piloten en twee sensoroperators.

This is a new CBP Plane that does aerial surveillance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.