Nieuws

OLATHE- Piper Aircraft mag dankzij een Amerikaans aanvullend typecertificaat het Garmin Autoland installeren en leveren in de eenmotorige M600/SLS turboprop. Het systeem wordt door Piper aangeduid als het HALO Safety System/

Met de introductie van Garmin Autoland komt digitale technologie beschikbaar waarmee passagiers een vliegtuig naar een vliegveld kunnen laten dirigeren wanneer de piloot om welke reden dan ook niet meer in staat is om te vliegen.

Doet zich zo’n noodsituatie voor, dan kunnen passagiers met een simpele druk op de knop Autoland activeren en het vliegtuig naar het meest geschikte (uitwijk)vliegveld laten dirigeren. Daar zal het toestel een automatische landing uitvoeren en tot stilstand komen op de landingsbaan waarna de motor wordt uitgezet.

Autoland is onderdeel van de Garmin Autonomí die inmiddels bestaat uit Autoland, Emergency Descent Mode (EDM) en Electronic Stability & Protection (ESP). Het kan worden aangevuld met zaken als Surface Watch, Safe Taxi en Flight Stream connectiviteit.

Garmin biedt de Autoland optie aan in combinatie met de G3000 cockpit. Deze is na certificatie door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten beschikbaar voor de eenmotorige Piper M600 turboprop en de binnenkort ook de G2 VisionJet van Cirrus. Ook de Franse fabrikant Daher biedt het systeem na certificatie binnenkort aan voor de TBM 940 turboprop


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.