Nieuws

ASMTELVEEN – Wereldwijd wachten inmiddels meer dan 150.000 zeevarenden al maanden op aflossing. Voor de Nederlandse reders gaat het om zo’n 12.000 zeevarenden.

KLM gaat nu het plan in uitvoering brengen, dat samen met de KVNR en Boers Crew Services tot stand is gekomen, om de bemanningsaflossingen weer op gang te brengen. De (Nederlandse) reders hebben het meest behoefte aan luchtbruggen tussen enerzijds Amsterdam, dat dichtbij veel grote zeehavens in Noordwest-Europa ligt, en anderzijds de Filipijnen, Rusland, Oekraïne, Indonesië en Polen, woonlanden waar de meeste zeevarenden vandaan komen.

KLM vliegt nu al tussen Amsterdam en Warschau en KLM is in overleg met Russische en Oekraïense overheden en luchtvaartautoriteiten om toestemming te krijgen voor vluchten naar Kiev en Sint Petersburg. Vanaf 26 mei gaat KLM vier keer per week vliegen tussen Amsterdam en Manilla met Bangkok als tussenstop.

Het transport over zee geldt als logistieke ruggengraat van de wereldhandel, maar liefst 90 procent van alle goederen wordt over zee vervoerd. Om de zeeschepen veilig te kunnen laten varen is het reizen van zeevarenden van en naar zeeschepen essentieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.