Nieuws

MOBILE – Airbus is in de Amerikaanse stad Mobile begonnen met de eindassemblage van de eerste van zeventig voor JetBlue bestemde A220-300s.

Vanaf volgend jaar moeten jaarlijks vier A220s de Amerikaanse fabriek verlaten, maar dat aantal moet later oplopen naar 46 toestellen van het type A220-200 en A220-300

Door een investering van een miljard dollar in deze fabriek wil Airbus ook het aantal A320neo varianten in Amerika opschroeven naar zeven toestellen per maand in 2021. Op deze manier hoopt Airbus uit te komen op een totale maandproductie van 63 A320s verspreid over de vier productielocaties in Hamburg, Toulouse, Tianjin en Amerika.

Airbus bouwt sinds 2015 A320 varianten in Amerika.

1 reactie op “Airbus start Amerikaanse productie A220 op

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Toch jammer dat de Amerikanen óók niet voor de A330 MRTT gekozen hadden i.p.v. voor de Boeing 767 KC 46 tanker, anders zou men hier nog extra trots zijn geweest dat men voor de eigen luchtmacht vliegtuigen heeft kunnen bouwen. HELAAS wint de politieke besluitvorming het vaak van de rationele kwaliteiten van het vliegtuig en moet men het soms met “minder” genoegen nemen dan men zou wensen. Als de crises hopelijk snel weer achter de rug is en het vliegverkeer weer toeneemt is voor deze Airbus en andere vestigingen nog een mooie en gezonde toekomst weggelegd.
    Ook wordt het tijd dat met name Economy klas passagiers weer MEER ruimte krijgen en niet als een sardientje opgesloten zitten. De A321 LR en de A220 serie kunnen langere afstanden afleggen en met de huidige lessen die men nu geleerd heeft, kan dit weleens extra nuttig zijn om op een VEILIGE en GEZONDE manier te vliegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.