Nieuws

NTM: koop nu kaartjes, kom later!

NIEUW VENNEP – Nog geen maand geleden meldde het Nederlands Transport Museum goed nieuws: nu het museum twee jaar bestaat, in de oude Bolsfabriek in Nieuw-Vennep, groeit en bloeit de organisatie enorm!

Inmiddels werken onder de paraplu van het museum 26 organisaties samen (waarvan vele uit de Haarlemmermeer en omstreken) met in totaal 250 vrijwilligers. Het museum is voor de vrijwilligers 7 dagen in de week open van 10:00 uur ’s ochtends tot 22:00 uur ’s avonds en de ruimte is van 3.500 m2 uitgebreid tot 10.000 m2..! Ook wat de bezoekers betreft zit het museum in de lift: het bezoekersaantal is gegroeid van ongeveer 5.000 bezoekers in 2018, naar 15.000 bezoekers het afgelopen jaar.

En toen hakte het Corona-virus er hard in! Hoewel de toestand van het museum natuurlijk totaal in het niet valt met de gevaren die Corona mensen brengt, balen we enorm dat we niet kunnen doen wat we willen doen en dat is het uitdragen van het verhaal over 2.000 jaar transport in Nederland. Inmiddels is het museum redelijk verlaten en lijkt het hele museum in de ban te zijn van de tentoongestelde ‘Griezelbus’: het is griezelig stil..! Geen bijeenkomsten, festivals, rally’s, themaweekenden, en bezoekers…

Omdat de kosten voor het museum doorlopen heeft de organisatie een mooi idee bedacht: iedereen kan nú al kaartjes kopen voor een bezoek láter dit jaar. Door het kopen van een kaartje/kaartjes kan iedereen thuis het museum steunen in deze moeilijke tijden. De kaartjes zijn aan te kopen via: https://nederlandstransportmuseum.myshopify.com/ of gewoon via de homepage www.nederlandstranspormuseum.nl via het kopje: tickets / shop.

Het museum blijft de komende weken keihard doorwerken om haar bedrijfsvoering later dit jaar weer op gang te brengen en om al haar dromen te realiseren; veel activiteiten en bijeenkomsten worden doorgeschoven naar het najaar, en er is nu tijd om een goed plan te maken voor het nieuwe museum in PARK21 in de Haarlemmermeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.