Nieuws

JINGMEN– De Chinese Aviation Industry Corporation of China (AVIC) heeft met het prototype van de AG600 vliegboot de eerste proefvluchten uitgevoerd boven zee in aanloop naar de eerste zeelandingen en starts op zee in de loop van dit jaar.

Het Chinese luchtvaartconglomeraat is voornemens met vier prototypes van de  AG600 ‘Kunlong’ een testprogramma uit te gaan voeren voorafgaan aan de certificatie van ’s werelds grootste vliegboot.

De  testgegevens afkomstig uit de vluchten met prototype 001 worden verwerkt in prototype 003 in de loop van 2020 zal gaan vliegen. Daarna wordt de kiel gelegd voor  het derde en vierde prototype.

Het toestel voltooide op 24 december 2017 haar eerste vlucht terwijl in oktober 2018 de eerste start vanaf water werd uitgevoerd. AVIC voorziet een binnenlandse behoeft voor zo’n zestig vliegtuigen van dit type en denkt daarnaast tachtig AG600s te kunnen exporteren.

De vliegboot is met een lengte van 37 m en een spanwijdte van 38,8 m bijna even groot als een Boeing 736. De Kunlong heeft een MTOW van 53 tot en een vliegbereik van 4.500 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.