Nieuws

ST. LOUIS –   Boeing mag in opdracht van de U.S. Navy nog eens drie  onbemande MQ-25  tankvliegtuigen bouwen.

De order werd gegeven nadat met testtoestel T1  na een eerste vlucht op 19 september 2019  geslaagde deklandingsproeven waren uitgevoerd. Met T1 is inmiddels dertig uur gevlogen waarbij binnenkort een zogenoemde Aerial Refueling Store (ARS) onder de linker vleugel zal worden aangebracht

In december 2017 werden door Boeing Phantom Works de eerste  beelden van de MQ-25 vrijgegeven van deze  Unmanned Aircraft System (UAS) die ontworpen is voor het bijtanken van marinevliegtuigen. Dit resulteerde nadien in een order voor vier toestel met opties op nog eens drie.

Volgens Boeing zal de MQ-25 vanaf vliegdekschepen kunnen worden ingezet om onder meer F/A-18 Super Hornets, EA-18G Growlers en Lockheed Martin F-35Cs in de lucht bij te tanken. De UAS werd ontwikkeld omdat de U.S. Navy op zoek is naar een dergelijk toestel en daarvoor een tender uitschreef.

De Initial Operational Capability is voor 2024 voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.