Nieuws

GETAFE – Een tot Airbus A330 MRTT om te bouwen A330-200 heeft bijna vier miljoen gezichtsmaskers opgehaald in het Chinese Tianjin.

Het toestel, een Airbus A330-200 wordt moenteel omgebouwd tot Multi-Role Tanker Transport (MRTT) en vertrok op 26 maart uit het Spaanse Getafe naar Tianjin. Op 28 maart keerde het met vier miljoen gezichtsmaskers afgeladen toestel terug in Spanje. De maskers zullen worden verdeeld onder ziekenhuizen in Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk

Eerder deze week werd met een A400M transportvliegtuig op 23 maart een luchtbrug uitgevoerd tussen Toulouse en Madrid. Daarbij werd een zeer groot aantal mondkapjes afgeleverd op de Getafe Air Base ten behoeve van Spaanse medici.

De mondkapjes waren eerder ingevlogen met een prototype van de Airbus A330-800 die afgelopen weekend in Tianjiin bijna twee miljoen mondkapjes ophaalde om medische personeel te beschermen dat met het COVID-19 virus in aanraking kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.