Nieuws

DUBAI – Emirates SkyCargo zet zich met toenemende mate in bij het vervoeren van essentiële goederen tussen internationale markten.

In het huidige scenario waarin de wereldwijde luchtvrachtcapaciteit ernstig is gelimiteerd vanwege beperkingen op passagiersvluchten, blijft de vrachtdivisie van Emirates ervoor zorgen dat goederen zoals voedsel en medische benodigdheden worden vervoerd naar de bestemming waar ze het hardst nodig zijn.

Tussen half januari en half maart 2020 werd meer dan 225.000 ton vracht vervoerd, waarvan 55.000 ton aan voedselproducten zoals fruit en groentes en meer dan 13.000 ton aan farmaceutische vracht.

Handontsmetter
De vloot van elf vrachtvliegtuigen van Emirates voerde naast geplande vluchten een aantal ad-hoc en chartervluchten uit, om te voldoen aan de toegenomen vraag naar luchtvervoer van vracht. In de periode van acht weken tussen half januari en half maart vervoerden de vrachtvliegtuigen van Emirates meer dan 50.000 ton vracht, inclusief medische en voedselvoorraden. Tijdens één charteroperatie vervoerde Emirates SkyCargo bijna een half miljoen flessen handontsmetter in een Boeing 777F.

Tekst gaat verder onder de foto.

De afgelopen twee weken heeft de vrachtvervoerder meer dan 30 wekelijkse vrachtvluchten vanuit Hong Kong uitgevoerd, waarbij het station soms zes tot acht vrachtvliegtuigen op één dag afhandelde. Daarnaast bediende Emirates SkyCargo in dezelfde week ook twaalf vrachtvliegtuigen uit Shanghai, vijf vrachtvliegtuigen uit Guangzhou en één vrachtvliegtuig uit Beijing.

Naast geplande vrachtdiensten naar meer dan veertig wereldwijde bestemmingen, werden in maart ook ad-hoc vrachtdiensten uitgevoerd naar andere bestemmingen, waaronder Seoul, Taipei, Frankfurt, Milaan en Casablanca.

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder veertien cargo-bestemmingen. Emirates SkyCargo verzorgt ook dagelijkse vrachtvluchten vanaf Amsterdam Schiphol Airport en Maastricht Aachen Airport van en naar Dubai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.