Nieuws

MINNEAPOLIS – Amazon Air brengt binnenkort de eerste van tien Boeing 737-800 Converted Freighters onder bij Sun Country in Seattle. Een eerste in China bij Boeing Shanghai Aviation Services tot vrachtvliegtuig omgebouwde (ex-Pegasus) Boeing zal dezer dagen in Everett worden overhandigd aan leasemaatschappij GE Capital Aviation Services (GECAS).

Deze verhuurt het toestel vervolgens aan Amazon Air die het toestel op haar beurt in (sub)lease onderbrengt bij Sun Country. Door deze deal neemt het aantal 737’s in de vloot van Sun vanaf het tweede kwartaal van 2020 toe naar 39. De kleine Amerikaanse luchtvaartmaatschappij wordt daarmee een vrachtcollega van de Air Transport Services Group en Atlas Air Worldwide die al sinds 2016 pakketjes voor Amazon vervoeren.

Door de voorgenomen uitbreiding moest Sun Country de komende achttien maanden op zoek naar 150 extra piloten waardoor het vlieger korps zal toenemen naar 500.

Amazon voegde juni 2019 al vijftien 737 vrachtvliegtuigen toe aan de vloot voor meer logistieke armslag en tekende tijdens de Paris Air Show 2019 bij GECAS een contract voor vijftien 737800 BCF varianten na een eerder contract voor vijf vliegtuigen van dit type.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.