Nieuws

FRANKFURT – Een A330 van Lufthansa is op verzoek van Lufthansa Cargo woensdag (25 maart) na een non stop vlucht van 11:06 uur geland in Frankfurt. Het toestel had in Sjanghai dertig ton medische goederen opgehaald waaronder mondkapjes.

De D-AIKI (Jena) wordt normaal ingezet voor passagiersvervoer. Voor deze gelegenheid werd niet alleen de vrachtruimen onderin het toestel gevuld met goederen, maar ook de cabine. Daar werden zowel de stoelen als de bagagebakken benut om vracht te kunnen vervoeren.

Volgens Lufthansa Cargo wordt normaal gesproken vijftig procent van de luchtvracht met vrachtvliegtuigen vervoerd als de Boeing 777F die 103 ton vracht kan verplaatsen. De andere vijftig procent gaat me in de bagageruimen onderin passagiersvliegtuigen.

Bekeken wordt of ook andere passagiersvliegtuigen uit de Lufthansa vloot voor vrachtvluchten kunnen worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.