NieuwsLISSABON – De Portugese wetlease specialist Hi Fly is momenteel heel erg druk met repatriëringsvluchten. De maatschappij heeft met het oog daarop meerdere zogenoemde Covid Ready To Go’ teams gevormd.

Deze teams werken met het motto ‘Verwacht het beste, maar bereid je voor op het ergste’ en stellen onder meer medische pakketten samen voor die evenredig over alle vliegtuigen van Hi Fly verdeeld worden. Daarnaast lichten ze alle vliegtuigbemanningen en technici voor over de gevaren van COVID-19 besmetting.

Alle bemanningsleden kunnen daarom tijdens repatrierings- maar reguliere vluchten beschikken over mondkapjes, beschermende brillen, beschermende kleding en wegwerphandschoenen. Ook bevinden zich desinfecterende middelen aan boord.

Om vliegtuigbemanningen nog verder te beschermen zijn aan boord ‘Crew Only area’ ingericht waar ze zich om kunnen kleden en ontsmettingsprocedures kunnen uitvoeren.

Afhankelijk van het land van herkomst kunnen meerdere procedures worden gevolgd waaronder het eventueel testen of isoleren van passagiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.