Nieuws

Eerste motorproeven Cessna SkyCourier

WICHITA – Cessna maakt goede vorderingen met de ontwikkeling van hun nieuwe tweemotorige SkyCourier. De fabrikant voerde inmiddels de eerste motorproeven uit met de nieuwe turboprop.

Voor de aandrijving zijn twee elk 1.100 pk sterke Pratt & Whitney Canada PT6A-65B geselecteerd die vierbladige aluminium MacCauly Blackmac propellers met elke een diameter van 2,79 m (met reverse) aandrijven. De turboprop heeft inmiddels 150 uur op een proefstand gedraaid.

Het nieuwe multifunctionele toestel kan in vrachtuitvoering drie LD3 containers meenemen, Gesproken wordt over een nuttige vrachtlading van 2.722 kg, terwijl de nuttige lading in commuter uitvoering 2.268 kg zal gaan bedragen. De passagiersvariant zal tot negentien personen kunnen vervoeren.

Er zijn momenteel naast het eerste prototype nog vijf toestellen in aanbouw. Twee andere schouderdekkers zullen in de loop van 2020 vliegend ingezet worden als productie conforme testexemplaren. Daarnaast werden met drie andere toestellen in de loop van 2019 statische – en vermoeidheidstests uitgevoerd.

De in 2017 aangekondigde SkyCourier werd als eerste besteld door FedEx Express die tekende voor vijftig toestellen met opties op nog eens vijftig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.