Nieuws

DUBAI – Emirates Airline staakt vanaf woensdag (25 maart) vrijwel alle internationale vluchten naar 157 bestemmingen. Dit is zondag (22 maart) bekendgemaakt.

Na die datum zullen, zolang de grenzen nog open zijn en er vraag blijft bestaan, worden gevlogen op het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Hong Kong, Thailand, Maleisië, de Philipspijnen, Japan, Singapore, Australië, Zuid Korea, de USA en Canada.

De maatschappij is niet voornemens mensen te ontslaan, maar verlaagt de basissalarissen met 25 tot 50 procent. Ook worden werknemers gestimuleerd om betaald of onbetaald verlof op te nemen in verband met de verminderde vlootcapaciteit. Werknemers ontvangen nog steeds hun overige toelagen gedurende deze periode. Junior niveau werknemers zijn vrijgesteld van basissalarisverlaging.

Vrachtvluchten zullen gewoon worden uitgevoerd.

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder veertien cargo-bestemmingen.

De maatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Volgens het normale vluchtschema opereert Emirates veertien wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Dubai met de A380 en vijf wekelijkse vluchten met de befaamde Boeing 777.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.