Nieuws

TORONTO – Longview Aviation Capital Corp, het moederbedrijf van De Havilland Aircraft of Canada en Viking Air, legt de productie van nieuwe Dash 8-400 en Twin Otter Series 400 turbopropvliegtuigen tijdelijk stil.

Door de maatregel zitten 800 De Havilland Aircraft of Canada medewerkers in Toronto en 140 personeelsleden van Viking Air in Victoria, B.C.en Calgary tijdelijk zonder werk. Volgens Longview is de vraag naar nieuwe vliegtuigen door de corona uitbraak weggevallen, wat een productiestop noodzakelijk maakte.

De serviceverlening aan operators van Q400/Dash8-400 en win Otter Series 400 vliegtuigen blijft echter gewoon doorgaan. Ook wordt de ombouw van CL-415EAF Enhanced Aerial Firefighters niet gestaakt terwijl Longview ook vliegtuigen voor leasedoeleinden blijft aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.