Nieuws
Hawker 400XP Exterior

NEW YORK – De Amerikaanse operator Wheels Up  heeft branchegenoot Gama Aviation Signature overgenomen. 

Eind 2019 nam het bedrijf al een meerderheidsbelang in  Delta Private Jets, de Travel Management Company en softwareontwikkelaar Argus over. Eerder dat jaar werd ook de Travel Management Company (TMC) overgenomen waarmee Wheels Up 26 Hawker 400XP zakenjets in handen kreeg.

Door de huidige overname is het vliegtuigaanbod gestegen naar meer dan 300 vliegtuigen waarmee vorig jaar 160.000 uur werd gevlogen. Daarmee werd FlexJet, de Amerikaanse nummer twee waar het gaat om vliegtuigen in deeleigendom, van de troon gestoten omdat deze maar  ruim 110.000 uur vloog. De allergrootste in dit segment was en is NetJets met een vloot van meer dan zevenhonderd vliegtuigen.

Wheels Up biedt de zakenvliegtuigen via Gama Aviation, aan op basis van een drietal lidmaatschapsprogramma’s en beschikt momenteel over een vloot van  72 Beechcraft King Air 350i turboprops en vijftien Cessna Citation Excel/XLS en zes Citation X varianten.

De vliegtuigen staan ter beschikking van meer dan 5.000 leden die aan een van de programma’s deelnemen, waarbij de destijds van TMC overgenomen vliegtuigen onder eigen TMC naam het Wheels Up Light Jet programma een boost moesten gaan geven.
Met de overname van Gama kunnen nu ook toestellen als de Gulfstream G550 en G650  en Bombardier Global Express zakenjets worden aangeboden.

Wheels Up tekende begin augustus 2013 een contract voor de levering van 35 King Air 350i turboprops. Daarbij werden toen opties genomen op zeventig toestellen van dit type. 

Het bedrijf heeft de ambitie nog verder te groeien en heeft daarvoor de benodigde financiële middelen achter de hand.

 

1 reactie op “Wheels Up breidt zakenaanbod verder uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.