Nieuws

STRATFORD – Sikorsky Aircraft heeft tijdens  het AFA Air Warfare Symposium de naam van de nieuwe  HH-60W Combat Rescue Helicopter (CRH) bekend gemaakt: ‘Jolly Green II’.

Gelijktijdig werd donderdag (27 februari) bekend dat de fabrikant opdracht heeft gekregen voor de bouw van nog eens twaalf CRHs in het kader van Low Rate Initial Production (LRIP) Lot2.

De helikopterfabrikant kreeg eind september 2019 na uitgebreide tests en 150 uur vliegen met vier  CRHs opdracht te beginnen met een eerste Low Rate Initial Production opdracht voor tien helikopters.

De helikopterfabrikant kreeg in 2014 opdracht vijf toestellen van dit type te bouwen. Ook mochten zeven trainingssystemen geleverd worden voor zowel piloten als onderhoudstechnici. De nieuwe CRH’s krijgen T700-GE-701D motoren, corrosie bestendige rompen en kunststoffen rotorbladen.

De eerste CRH vloog op 17 mei 2019, waarna al snel drie andere prototypes volgden. Inmiddels vlieg er zeven CRHs op Air  Eglin Air Force Base in Florida.

De Amerikaanse luchtmacht gaat uit van een order oplopend tot 113 HH-60W CRH’s die rond 2020 geleverd zouden moeten worden. Deze moeten de sterk verouderende HH-60G Pave Hawk helikopters gaan aflossen die gewonde militaire van het front oppikken.

De nieuwe helikopter is afgeleid van de bestaande UH-60M Black Hawk.

Foto: Sikorsky/Lockheed Martin

De HH-60W Combat Rescue Helicopter werd op 19 oktober 2019 officieel gepresenteerd.

2 reacties op “Sikorsky HH-60W CRH heet ‘Jolly Green II’

  1. […] Sikorsky (nu onderdeel van Lockheed Martin) kreeg in 2014 opdracht voor het leveren van de eerste vi…en zes simulators voor het trainen piloten, operators en technici. Ook de Amerikaanse marine bestelde een groot aantal HH-60W’s. […]

  2. […] Sikorsky (nu onderdeel van Lockheed Martin) kreeg in 2014 opdracht voor het leveren van de eerste vi…en zes simulators voor het trainen piloten, operators en technici. Ook de Amerikaanse marine bestelde een groot aantal HH-60W’s. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.