Nieuws

DRESDEN – De Flugzeugwerke (EFW) hebben uit handen van de Europese luchtvaartautoriteit EASA het aanvullende typecertificaat ontvangen voor de A321P2F (Passenger to Freighter).

Het eerste toestel van dit type dat bestemd was voor Qantas Airways dochter Australian Post voltooide op 21 januari 2020 haar eerste vlucht.

Het voormalige Onur Air toestel is uitgerust met IAE V2500 turbofans en zal door Vallair Solutions Sàrl uit Luxemburg in de loop van dit jaar aan Qantas worden verhuurd.

De Airbus werd in Singapore omgebouwd in opdracht van Elbe Flugzeugwerke (EFW), de joint venture tussen Airbus and ST Aerospace. Een tweede A321 (ex Thomas Coock) wordt momenteel aangepast voor het Amerikaanse BBAM uit San Fransicso dat tijden de Paris Air Show 2019 voor een A321 P2F tekenden.

De eerste A321 kwam uit de ‘handelsvoorraad’ van Vallair die in 2018 tien A321 aanschafte voor ombouw bij Airbusdochter Elbe Flugzeugwerke (EFW) in Hamburg Vallair tekende in juli 2017 tevens een contract met 321 Precision Conversions voorde ombouw van de eerste Airbus 321-200 tot A321-200PCF.

A321s bieden na ombouw tot vrachtvliegtuig op het hoofddek plaats aan veertien standaard palletposities en in de onderste vrachtruimen aan nog eens tien kleinere. Al met al kan tot 27,9 ton vracht vervoerd worden over een afstand van 2.300 nm (4.260 km)

Momenteel worden A321 P2F versies aangeboden door de Elbe Flugzeugwerke en het Amerikaanse Precision Aircraft Solutions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.