Nieuws

ST. LOUIS – GoJet Airlines gaat haar Bombardier CRJ-550 vloot uitbreiden met nog eens twintig toestellen van dit type. Daardoor zal het aantal CRJ 550s eind 2021 opgelopen zijn naar 74.

De maatschappij besloot hiertoe na een nieuw tienjarig contract met United Airlines. Het eerste toestel van dit type werd in oktober 2019 in gebruik genomen. GoJet voert momenteel dagelijks meer dan 250 vluchten uit naar tachtig binnenlandse bestemmingen voor United Express en Delta Connection. 

Bombardier wist United Airlines destijds te strikken als launch customer. Deze zou vanaf de zomer van 2019 vijftig CRJ700s gaan omvormen tot  CRJ550 en onderbrengen bij GoJet Airlines waar ze   CRJ200s zullen gaan vervangen. Daar werd de eerste CRJ550 medio oktober 2019 in gebruik genomen.

De CRJ550 typevariant werd in februari 2019 aangekondigd door Bombardier Commercial Aircraft. Het toestel zou naast de CRJ700 en CRJ900 worden gevoerd, maar is feitelijk een CRJ700 met een nieuwe cabine waardoor er geen zeventig maar vijftig passagiers mee kunnen.

De CRJ550  is leverbaar  in drie klassen met plek voor vijftig passagiers die meer beenruimte tegemoet kunnen zien dan in de bedaagde CRJ200. Er worden daarbij tien First Class-stoelen, twintig Premium Economy en evenveel Economy Class stoelen aangebracht.

Aan boord van de CRJ550 is een zelf service drank- en snackautomaat   ingebouwd. De typegoedkeuring vond plaats op basis van de CRJ700. Gesproken wordt over een vliegbereik van 900 nm (1.667 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.