Nieuws

Groen licht serieproductie Kopter SH09

MOLLIS – De Zwitserse Kopter Group heeft vrijdag uit handen van de Zwitserse luchtvaartautoriteiten de zogenoemde Production Organization Approval (POA) ontvangen. Daardoor mag Kopter de SH09 helikopter in serie gaan produceren.

Deze productie zal onder meer plaats vinden in het Zwitserse Glarus waar een nieuw onderkomen wordt gerealiseerd met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter.

In de hal zullen vanaf 2021 SH09 helikopters worden gebouwd. Ook zal er de productie van rotorbladen, rotorkoppen en transmissiekasten worden ondergebracht. Daarnaast wordt het een servicecentrum terwijl er ook een vliegtestafdeling wordt voorzien.

Kopter heeft in Mollis al een onderkomen met een oppervlakte van 4.200 m2 waar de drie prototypes zijn gestald en de serieproductie wordt voorbereid.

Na ingebruikname kunnen er in Mollis jaarlijks vijftig SH09 helikopters worden geproduceerd. Ook zullen er onderdelen worden vervaardigd voor twee nieuw te openen faciliteiten in Amerika en Azië waar een gezamenlijke assemblage tot jaarlijks 150 helikopters wordt voorzien.

De fabrikant zal worden overgenomen door de Italiaanse Leonardo Company.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.