Nieuws

Meer A220-300s voor Green Africa Airways

LAGOS– Green Africa Airways gaat drie A220-300s leasen bij de Europese tak van de Russische leasemaatschappij GTLK Europe. Het trio moet voor eind augustus 2020 geleverd worden en biedt de nieuwe luchtvaartmaatschappij de mogelijkheid van start te gaan.

De drie vliegtuigen kunnen snel geleverd worden. GTLK had het trio in principe verhuurd aan de Russische luchtvaartmaatschappij Red Wings die echter afbestelde. De drie wit gespoten A220s staan momenteel op Twente Airport en Maastrich Aachen Airport.

De mededeling volgde na het bericht dat op 13 februari 2020 wereldkundig werd gemaakt toen Green Africa  een intentieverklaring had getekend voor de aankoop van vijftig Airbus A220-300 varianten.

Niet duidelijk is of de luchtvaartmaatschappij uit Lagos daarmee een streep heeft gehaald voor een in december 2018 getekende order bij Boeing voor vijftig 737 MAX 8 varianten. Ook nam de luchtvaartmaatschappij toen opties op nog eens vijftig toestellen van dit type.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij wordt geleid door voormalige directieleden van American Airlines.

 

Green Africa Airways tekende in 2018 voor honderd MAX 8 varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.