Nieuws

SCHIPHOL – KLM heeft woensdag (12 februari) een vijfde Boeing 787-10 Dreamliner in ontvangst genomen. Het toestel is getooid met de naam ‘Hyacint’.

De vierde 787-10 Dreamliner arriveerde op 21 decemer 2019 op Schiphol , rechtstreeks vanuit de Boeing fabriek in Charleston, South Carolina.

Het duurzame en energiezuinige toestel met registratie PH-BKF draagt de naam ‘Sneeuwklokje’. Naast het gebruik van gewicht besparende materialen aan boord, optimaliseren van vlucht- processen en gebruik van duurzame biobrandstof, is investeren in een nieuwe vloot een manier om de CO2-uitstoot verder te reduceren.

De 787 Dreamliner verbruikt volgens KLM liefst 20% minder brandstof dan toestellen van dezelfde grootte. Vergeleken met de KLM B747-combi is de Dreamliner zelfs 46% energiezuiniger. Een verlaging van brandstofverbruik levert een vergelijkbare verlaging in CO2-uitstoot op. Nieuwe motoren, meer lichtgewicht composietmaterialen en moderne aerodynamica dragen allemaal bij aan de prestaties van de Dreamliner.

Alle Dreamliners van KLM zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten. Met de komst van Hyacint heeft KLM achtien Boeing 787’s in haar vloot: dertien 787-9’s en vijf 787-10’s.

Foto’s onder: Aankomst van ‘Sneeuwklokje’ op 21 december 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.