Nieuws

SINGAPORE – PNG Air uit Papoea Nieuw Guinea en US-Bangla Airlines tijdens de Singapore Airshow 2020 bij ATR Aircraft respectievelijk twee en drie ATR 42-600S turboprops besteld. De voor Us bestemde vliegtuigen zullen leasemaatschappij Aviation PLC worden gehuurd.

Eerder tekende de Ierse leasemaatschappij Elix Aviation Capital tijdens de Paris Air Show 2019 een intentieverklaring voor tien ATR 42-600S varianten. Elix wordt daarmee de eerste afnemer van de Short Take Off and Landing (STOL) versie van de ATR 42-600 die genoeg heeft aan een baanlengte van 800 m. De vliegtuigen bieden elk plaats een vijftig passagiers en zullen tussen 2022 en 2024 geleverd worden.

Ook Air Tahiti wil de ATR 42-600S en bestelde twee toestellen van dit type. Daarnaast bestelde een niet nader genoemde klant er vijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.