Nieuws

TrueNoord brengt tweede Q400 onder PAL

AMSTERDAM   – Philippine Airlines (PAL) heeft een tweede bij  de Nederlandse leasemaatschappij TrueNoord gehuurde DHC Dash-8 turboprop in ontvangst genomen. Beide toestellen worden voor langere tijd gehuurd van TrueNoord.

De levering  was een uitvloeisel van een in december 2016 bij Bombardier getekende order voor vijf Q400 turboprop vliegtuigen  waarbij tevens rechten werden vastgelegd voor nog eens zeven toestellen van dit type. Deze kooprechten werden tijdens de gehouden Paris Air Airshow 2017  verzilverd. Het eerste toestel werd in juli 2017 door Bombardier geleverd.

De tegenwoordig bij De Havilland Canada gebouwde turboprops  bieden plaats aan 86 passagiers in een cabine die ingedeeld wordt in twee klassen waaronder een premium economy klasse met tien stoelen.

PAL onderhoudt al binnenlandse verbindingen met Q300’s (4) en evenveel oudere Q400’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.