Nieuws

Japanse prijsvechter krijgt eerste 787-8

1

SINGAPORE– De nieuwe Japanse prijsvechter Zipair Tokyo heeft tijdens de Singapore Airshow de eerste van twee bestelde 787-8 Dreamliners in ontvangst genomen.

Beide vliegtuigen gaan plaats bieden an 290 passagiers waarvan 272 mee zullen vliegen op 43 cm brede Recaro stoelen met een beenruimte van 79 cm.

De achttien vlieggasten in de business class worden vervoerd in 81 cm brede ‘full flat’ Jamco zetels en 1.07 m beenruimte.

Het dochterbedrijf van Japan Airlines kreeg in juli 2019 een vliegvergunning van de Japanse luchtvaartautoriteiten en kon daardoor in 2020 met twee 787-8 Dreamliners van start gaan.

Vanaf 14 mei 2020 zal de route Tokyo-Narita-Bangkok-Suvarnabhumi Airport twee maal dagelijks worden gevlogen. Op 1 juli 2020 wordt de route Tokio-Seoel daaraan toegevoegd.

1 reactie op “Japanse prijsvechter krijgt eerste 787-8

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Donker en mistroostig interieur met een krappe been- en zitruimte om bijna letterlijk als een haring in een (vliegtuig)ton te zitten, “not my piece of cake”…! Is het donkere interieur ter compensatie voor het vele tropische zon waarop de 787 in Azié vliegt ?
    Alleen als je echt geen poen wilt uitgeven om eens fatsoenlijk te vliegen dan pas stap je aan boord van zo’n goedkope prijsvechter. Trouwens de vaak gebruikte 3-3-3 stoelindeling bij KLM en TUI zijn ook voor als het moet, Japan Air Lines heeft als een van de weinige nog een 2-4-2 indeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.