Nieuws

SINGAPORE – Airbus heeft tijdens de Singapore Airshow 2020 de MAVERIC onthuld. De naam is een afkorting van ‘Model Aircraft for Validation and Experimentation of Robust Innovative Controls’.

De fabrikant ziet het schaalmodel met een lengte van 2 m, een spanwijdte van 3,2 meter en een vleugeloppervlakte van 2.25m² als een ‘technological demonstrator’. Met het model wordt al sinds juni 2019 gevlogen.

Vergeleken met de huidige generatie vliegtuig kan Volgens Airbus met het concept tot twintig procent brandstof worden bespaard en biedt het mogelijkheden voor nieuwe aandrijftechnieken. Ook kan de cabine voor een ‘totaal nieuwe’ passagierservaring zorgen.

Het project werd in 2017 gestart in het kader van het AirbusUpNext programma. De vliegproeven duren nog tot het einde van het tweede kwartaal van 2020. Daarna wordt een besluit genomen over een eventuele doorontwikkeling naar serieproductie.

Binnen UpNext wordt door Airbus gelijktijdig gewerkt aan het E-FAN X programma, fello’fly (v-shaped “formation” flight) en ATTOL (Autonomous Taxi Take-Off & Landing).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.