Nieuws

Productie Boeing 767-300F opgeschaald

1

EVERETT – Pakketvervoerder Fedex heeft bij Boeing opnieuw een Boeing 767-300F opgehaald. Het was het eerste toestel dat Boeing na het verhogen van de 767 productie van 2,5 naar drie per maand afleverde.

Boeing besloot de productie  van de de 767-300F op te voeren naar drie toestellen per maand in 2020. Tot en met 2019 werden  dertig toestellen per jaar geproduceerd. Vergeleken met 2016 is het nieuwe productieschema’s zelfs sprake van  een verdubbeling.

De Amerikaanse fabrikant heeft momenteel een backlog van 94 toestellen van dit type waaronder nog 54 vliegtuigen voor FedEx en veertig in tankeruitvoering voor de Amerikaanse luchtmacht, Volgens de fabrikant zal de vraag naar dit type vrachtvliegtuig de komende twintig jaar met 75 procent toenemen.

Boeing leverde in 1995 de eerste 767 Freighter af bij de United Parcel Service die er in dat jaar zestig bestelde. 

Een 767-300F kan tot 58 tot vracht vervoeren over 3.255 nm (6.025 km). De lading wordt vervoerd in  ruimen met een totale inhoud van 438 m3. Daarbij kunnen op het hoofddek (336 m3) 24 pallets mee terwijl onderin het toestel plek is voor nog eens zeven pallets en twee containers.

1 reactie op “Productie Boeing 767-300F opgeschaald

  1. Frans Eekhout schreef:

    “Good old soldiers never die”, is een bekend spreekwoord die zeker van toepassing lijkt te zijn voor de Boeing 767 waarmee ik twee retourvluchten naar Aruba en Curaçao heb mogen meemaken. Het is een comfortabel vliegtuig en de 2-3-2 indeling zeker in Comfort Class zo gek nog niet, men is altijd slechts 1 stoel van het gangpad verwijdert om de benen te kunnen strekken. De B767 is bij vrachtmaatschappijen nog steeds geliefd, omdat het het gat opvult tussen de A330 Freighter en de B777 Freighter en daardoor economisch verantwoord is om te vliegen. Moraal van het verhaal, verander een goed concept niet onnodig als er nog ruimschoots perspectief in zit voor de toekomst, wellicht ook als reguliere passagiersvliegtuig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.