Nieuws

L-M: F-21 geknipt voor Indiase luchtmacht

LUCKNOW – Lockheed Martin (L-M) heeft tijdens de DefExpo 2020 een intentieovereenkomst getekend met Navratna Defence PSU Bharat Electronics Limited (BEL) om het F-21 programma in India te promoten.

L-M heeft voor de Indiase luchtmacht de F-21 in de aanbieding. Hoewel gebaseerd op de F-16, is het toestel volgens de fabrikant zowel van binnen als buiten totaal anders. Bovendien wordt voor het toestel een levensduur van 12.000 uur voorzien, beduidend meer dan het gemiddelde gevechtsvliegtuig.

L-M biedt het toestel aan met onder de slogan ‘Make in India’ en voorziet voor de F-21 talrijke vijfde generatie technologische toepassingen afkomstig uit de F-22 Raptor en F-35 Lightning II.

Door deze te combineren met de specifieke eisen van de Indiase luchtmacht ontstaat volgens L-M een uniek platform. Bij de bouw van de F-21 zou de Indiase industrie volop mee kunnen profiteren en ontstaat voor Amerika en India een ‘win win situatie’.

L-M en het Indiase Tata Advanced Systems zouden daarbij het gevechtsvliegtuig uitsluitend voor India kunnen gaan bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.