Nieuws

WICHITA – Cessna maakt goede vorderingen met de ontwikkeling van hun nieuwe tweemotorige SkyCourier. De fabrikant monteerde dezer dagen de staartsectie aan het eerste prototype dat in 2020 moet vliegen.Ook werden voor het eerst tijdens een ‘power on’ sessie de boordsystemen voor het eerst opgestart.

Er zijn momenteel zes toestellen in aanbouw waaronder het eerste prototype. Daarnaast werden met drie toestellen in de loop van 2019 statische – en vermoeidheidstests uitgevoerd. Twee andere schouderdekkers zullen in de loop van volgend jaar vliegend ingezet worden als productie conforme testexemplaren.

Het nieuwe multifunctionele toestel kan in vrachtuitvoering drie LD3 containers meenemen, Gesproken wordt over een nuttige vrachtlading van 2.722 kg, terwijl de nuttige lading in commuter uitvoering 2.268 kg zal gaan bedragen. De passagiersvariant zal tot negentien personen kunnen vervoeren.

Voor de aandrijving zijn twee elk 1.100 pk sterke Pratt & Whitney Canada PT6A-65B geselecteerd die vierbladige aluminium MacCauly Blackmac propellers met elke een diameter van 2,79 m (met reverse) aan gaan drijven. De turboprop heeft inmiddels 150 uur op een proefstand gedraaid.

De in 2017 aangekondigde SkyCourier werd als eerste besteld door FedEx Express die er vijftig bestelde met opties op nog eens vijftig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.